Táplálkozás Diéta
Előadások:
  • Fehér Ferencné, Mák Erzsébet: Szakirodalmi szemle a közétkeztetés szempontjából, Élelmezésvezetők Fóruma Kaposvár, 2000. április
  • Mák Erzsébet, Németh Istvánné: A gyermekélelmezés minőségügyi kérdései - konferencia élelmezésvezetők és pedagógusok részére, Élelmezésvezetők Fóruma, Budapest, 2002. május
  • Mák Erzsébet, Veresné Bálint Márta: Az oktatás és a sporttáplálkozás kapcsolat, MDOSZ Szakmai konferenciája, Budapest, 2004.
  • Szabolcs Mariann, Mák Erzsébet, Frank János: Hallgatók sportolási szokásai MDOSZ Szakmai Konferenciája, Budapest, 2004.
  • Mák Erzsébet: A ketogén diéta elmélete és gyakorlat, NUTRICIA rendezvénye neurológusoknak, Visegrád, 2006. március 31- április 1
  • Mák E.: A helyes táplálási elvek 6 hónapos kor után, MESZK Orsz. Védőnői Tagozat I. konferenciája, 2006. Budapest, június 15.
  • Maria Barna and Erzsebet Mak: Breast – feeding in Hungary, Milanopediatria 2000. Nutrition Genetics Environment, from infancy to adulthood Milano 2000. május 25-28
  • Gaál B., Vassanyi I., Mák E., Kozmann Gy.: Életmód- és táplálkozás tanácsadó szakértői rendszer bemutatása, 324. Tudományos Kollokvium az MTA Élelm. Tud. Komplex Bizottsága, a Központi Élelm.-tud. Kutatóint, és a Magyar Élelmezésipari Tud Egy. rendezvénye, 2006. április 27.
  • Mák E., Gaál B., és mtsi: Életmód- és táplálkozás tanácsadó szakértői rendszer, Magyar Táplálkozástudományi Társaság Vándorgyűlése, Keszthely, 2006. október 5-7.
  • Mák E., Gaál B.: Intelligens étlaptervezési szoftver, Magyar Tudomány Napja, Budapest, 2006. nov. 8.
  • B Gaál(1), I. Vassányi(1), Gy Kozmann(1), E. Mák(2), I. Szabolcs(2): Expert System for Lifestyle and Nutrition Counseling - Életmód és táplálkozás-tanácsadó szakértői rendszer (1 Pannon Egyetem, Információs Rendszerek Tanszék, 2 University of Pannonia, Dept of Information Systems Hungary, 2 Semmelweis Egyetem, Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszék Semmelweis University, Dept. of Dietetics and Nutrition Sciences Hungary) BEST for Health - Bio-Economy Sustainable Technology for Health BEST 2006 „Sustainable development and Innovation Technologies ,- Information- Telecommunication Technologies-for Bio-Economy, Bio-medicine and Health” „Fenntartható Fejlődés és Innovációs Technológiák különös tekintettel az Információs és Telekommunikációs technológiákra, amelyek a bio-gazdaságot, a bio-medicinát és egyészségügyet támogatják” Budapest, 2006. aug. 17-19.
  • Mák E., Gaál B.: Intelligens étlaptervező szoftverek megoldáskereső módszerei, Magyar Tudomány Napja, Budapest, 2007. október. 7.
  • Simonova E., Mák E., Kiss E.: A sütőstúdiók szerepe a fenilketonúriás betegek edukációjában, Magyar Táplálkozástudományi Társaság Vándorgyűlése, Székesfehérvár, 2009. október 8-10. 
Poszterek:
  • Varga Zs., Román M., Mák E.:Kefir-like dairy products for patients with galactose intolerance, The 5th European Forum for Dietitians (EFAD) Budapest, 4-7. May, 2003. p. 48.
  • M. Bálint, E. Mák, I. Szabolcs, M. Pankotai, K. Németh: Studying the habits of food consumption and the quality of lifestyle in the case of elderly people living in different homes The 6th European Forum for Dietitians (EFAD) Geneva, 2-5 June. 2005. p. 24
  • E. Mák, M. Bálint, I. Szabolcs, K. Horváth, E. Pálfi: Studyng the nutrition intake and mental status int he case of elderly people living in different homes The 6th European Forum for Dietitians (EFAD) Geneva, 2-5 June. 2005. p. 20.
  • Mák E., Havasi A., Richter É., Kiss E., Hacsek G.: A ketogén diéta legfontosabb ismérvei, Gyermekneurológiai Konferencia, Nyíregyháza, 2008.április 24-26.
  • Mák E., Gaál B., Vassányi I., Szabolcs I.: Igényfelmérés célzott betegek körében intelligens étrendtervező szoftverre; Magyar Táplálkozástudományi Társaság XXXIII. Vándorgyűlése 2008. Keszthely október
  • Tóth T., Fehér F-né., Dusa F., Ruda V., Mák E.: Ketogén diétában alkalmazható ételek érzékszervi bírálata Magyar Táplálkozástudományi Társaság XXXIV. Vándorgyűlése Székesfehérvár, 2009. október 8-10.
  • Mák E., Rózsavölgyi K., Répási E., Tóth T., Gilingerné Pankotai M.: Burgonyaételek alkalmazhatóságának vizsgálata ketogén diétában Magyar Táplálkozástudományi Társaság XXXIV. Vándorgyűlése Székesfehérvár, 2009. október 8-10.
  • Mák E., Vikidár E., Ruda V., Tóth T., Gilingerné Pankotai M.: Zöldségételek alkalmazhatóságának vizsgálata ketogén diétában Magyar Táplálkozástudományi Társaság XXXIV. Vándorgyűlése Székesfehérvár, 2009. október 8-10.