Táplálkozás Diéta
1997-ben lettem dietetikus és azóta is, egyre jobban belemerülök ebbe a csodálatos tudományba. A diétetikus diploma után élelmiszer minőségbiztosító mérnöki diplomát szereztem a Nyugat-Magyarországi Egyetemen, Mosonmagyaróváron 2002-ben. Itt azonban nem álltam meg, hanem beiratkoztam a Semmelweis Egyetem Doktori Iskolájába, ahol részt vettem a „Mesterséges intelligenciával működő étrendtervező dietetikai tanácsadó szoftver” fejlesztésében. Ennek eredményeként 2010-ben megszereztem a doktori fokozatot.
 
1998-ban a dietetikai diploma megszerzését követően olyan kitüntetésben részesültem, hogy meghívtak tanítani a Dietetika Tanszékre. Azóta is ott dolgozom. A több mint tíz év alatt, elsősorban dietetikusok és védőnők, de diplomás ápolók, közegészségügyi felügyelők, optometristák is találkozhattak a táplálkozás tudományával az én közvetítésemmel. A kismama- és a csecsemőtáplálás, a gyermekek táplálkozása, a gyermekkori diéták és az ételkészítés, a sporttáplálkozás a fő szakterületeim. Talán azért, mert nekem is két lányom van Anna és Sarolta, akikkel nem mindig egyszerű az étkezések lebonyolítása. A nagyobb rettentő válogatós, a kisebb mindent eszik, már-már túlzottan nagy mennyiségben is. Természetesen a leggyakoribb hazai betegségek diétás kezelésével – elhízás, cukorbetegség, táplálékallergia, szív és érrendszeri betegségek, stb. – is foglalkozom, követem a velük kapcsolatos legújabb tudományos eredményeket.
 
Mivel a dietetika gyakorlati tudomány, ezért mindig hangsúlyt fektettem rá, hogy ne csak elméletben műveljem ezt a szép területet. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) vezetőségi tagjaként 4 éven át főszerkesztője voltam az Új Diéta (www.ujdieta.hu) című szakmai folyóiratnak. Továbbá, megragadtam azt a lehetőséget, hogy helyettesként dolgozhattam a régebbi Budai Gyermekkórházban tanácsadó dietetikusként az osztályokon és a szakrendelőkben (diabetológia, allergológia, obezitológia). 2004 óta az epilepsziás gyermekek kezelésére specializálódtam. Így egy Otthonápoló Szolgálat dietetikusaként segítek betanítani a ketogén diétát a szülőknek.
 
Számos egyéb munka is megtalált az évek során: írtam már ismeretterjesztő cikkeket, vezettem rovatokat, tartottam csoportfoglalkozásokat idősek klubjában és iskolákban, írtam étlapokat közétkeztetési cégeknek, sőt önkormányzatok is felkértek étrendek bírálatára. Jó néhány konferencián tartottam előadást, egészségnapokon diétás tanácsadást tartottam. A főiskolán kívül tanítottam élelmezésvezetőket, diétás szakácsokat. Valamint, ma már rendszeresen készítek igazságügyi-dietetikai szakértéseket bíróságok, igazságügyi intézetek felkérésére.

Fontosnak tartom, hogy azok is hozzájussanak a táplálkozási, dietetikai ismeretekhez, akik érdeklődnek e téma iránt. Akár egészségüket akarják megőrizni, akár meglévő betegségüket kell étrenddel kezelni, lényeges hogy megbízható és a mai magyar viszonyok között reális, használható információk birtokába jussanak. A honlap is ezért született meg, tanfolyamaival, szolgáltatásaival együtt. A tanfolyami oktatókat és a munkatársaimat azok közül a kollégák közül választottam, akikre magam is felnézek nagy szakmai tudásuk, elhivatottságuk és empatikus képességeik miatt. Magam is hozzájuk fordulnék szakmai segítségért, ezért hívtam meg Őket Önökhöz.